QUÈ ÉS UN SISTEMA DE Business Intelligence?

QUÈ ÉS UN SISTEMA DE Business Intelligence?

El Business Intelligence (a partir d’ara BI) o Intel·ligència de Negoci, és un terme que engloba varis acrònims, eines i disciplines, sense ser un sistema determinat.

La intel·ligència de negoci és un conjunt de processos, tecnologies i eines que ens ajuden a convertir dades en informació, informació en coneixement i aquest coneixement ens ajuda per a la presa de decisions.

L’enfocament principal d’un projecte de BI és el negoci i hi intervenen dades, sistemes i aplicacions de tots els departaments. La informació s’utilitza per als següents propòsits:

Totes les dades d’origen reflecteixen esdeveniments lligats a una transacció (venda, registre, assentament comptable,..). El resultat que s’obté de la interpretació d’aquestes dades és la informació.

El coneixement s’obté d’analitzar la informació, i és essencial per a poder intervenir en la presa de decisions que afectin a futur.

DADES – INTERPRETACIÓ – INFORMACIÓ – CONEIXEMENT – PRESA DE DECISIONS

La intel·ligència de negoci és una eina absolutament necessària per a no perdre el camí de l’èxit. Aquestes eines proporcionen un avantatge competitiu que dona solució i/o resposta a qualsevol problema que hagi aparegut a l’empresa i permeten implementar estratègies que fan augmentar el rendiment empresarial.

Quan una empresa creix, el volum de dades a tractar i analitzar, normalment també creix. I això fa que ni els programes estàndard que utilitza l’empresa habitualment, ni la gestió manual pugui ajudar. En aquest moment és necessària una eina especialitzada de BI.

Sovint tenim orígens de dades dispersos, de diferents sistemes informàtics i departaments, amb el sistema de BI podrem centralitzar-los per a poder realitzar consultes de manera àgil, ràpida i senzilla.

Els principals avantatges en la implementació d’un Sistema de BI són:

  • Millorar la disponibilitat i exactitud de la informació
  • Presa de decisions més efectiva
  • Conèixer millor els clients
  • Conèixer a “temps real” què està passant a l’empresa
  • Ajudar a veure tendències negatives

Des d’un punt de vista tècnic a BISIO utilitzem l’eina Power BI de Microsoft (eina líder del mercat en aquest sector, segons l’informe del Quadrant Màgic de Gartner 2020) per a donar la nostra solució d’Intel·ligència de Negoci.

Vols saber com et podem ajudar amb el teu BI?

Truca’ns i t’informarem.